Panna – Kína – 2019

Az itt eltöltött 3 hónap alatt nagyon sok pozitív és negatív tapasztalattal gazdagodtam.

Munkahelyem a Wanhua Beijing kutatóközpont volt. Az első héten mindenki nagyon nagyon kedves volt, mindenki felajánlotta, hogy nyugodtan menjek oda hozzá ha bármi problémám van, azonban a mentorommal keveset beszéltem, mert nagyon elfoglalt volt.
Az elmúlt hetekben elég sokat voltam beteg, így sokat is hiányoztam a munkából, amivel nagyon megértőek és kedvesek voltak.

A feladatom a kevésbé izgalmasak közé tartozott, monoton volt és nagyon sokszor nem volt mit csinálnom, de bent kellett maradni az irodában, így néha úgy éreztem csak az időmet vesztegetem. Ilyen szempontból ez az osztály szerintem nem volt felkészülve egy diák fogadására.

A szobám nagyon közel volt az irodához, mindössze két perc volt a szoba-irodaasztal távolság, viszont elég sok minden hiányzott (hűtő,wifi,konyha,mosógép, takarítófelszerelés), ami persze lehet, hogy csak nekem okozott problémát, másnak nem okozott volna.

Programokat nem sokat szervezett a cég, de nagyon élveztem azokat, amiken részt vettem. Voltunk egy csapatépítésen Belső-Mongólia határában. Ez egy 2 napos esemény volt csapatjátékokkal (kép újraalkotása, íjászat, célbalövés), megismerkedhettem a hagyományos kínai barbecueval és még tűzijáték is volt. A másik program pedig egy közös vacsora volt az egész osztállyal.

Ezen kívül részt vettem még az IAESTE China által szervezett LePA bevezető hétvégén, ami nagyon hasznos és izgalmas volt. Találkozhattam a többi gyakornokkal, közösen részt vettünk egy cross-cultural kerekasztal-beszélgetésen, tanulhattunk egy kicsit kínaiul, meglátogathattunk egy autógyárat és kicsit körbenézhettünk Shanghaiban.

Részt vettem még az IAESTE pekingi kirándulásán, ahol jó volt újra látni a korábban megismert gyakornokokat, mert sajnos Pekingben csak ketten voltunk egy német fiúval. A kirándulás nem volt a legjobban szervezett, második nap a betervezett két programból csak egyet tudtunk végül megcsinálni, mivel a nap közbeni tömegközlekedésre nem volt idő számolva.

Nagyon sok helyre sikerült még eljutnom, szerveztünk két kirándulást a Wanhua Yantai-i cserediákjaival, elutaztunk Qingdao-ba és Xianba, részt vettem az IAESTE Yellow Mountain kirándulásán és persze sok mindent sikerült felfedezni Pekingből.

Összességében ez egy nagyszerű élmény volt, nagyon sok maradandó emlékkel gazdagodtam és nagyon hálás vagyok a lehetőségért.

Megszakítás