Nemzetközi Szakmai Gyakorlatcsere Program

A Nemzetközi Szakmai Gyakorlatcsere Program (röviden Csereprogram) célja, hogy a hazai műszaki, természettudományos, valamint gazdasági felsőfokú (egyetemi, főiskolai) tanulmányokat folytató diákok a diploma megszerzéséhez szükséges szakmai gyakorlatot külföldi munkakörnyezetben tudják megszerezni. Ezzel párhuzamosan a hazai vállalatok, egyetemi tanszékek és kutatóközpontok fogadhatnak külföldi hallgatókat, amivel egy új nemzetközi vonalat vihetnek a mindennapi munkába.  A nemzetközi hálózat munkája révén a világ különböző országaiba (közel 90 IAESTE tagország van) juthatnak el a jelentkezett tanulók a 8 hetestől az akár egy évig is terjedő szakmai gyakorlatra. Eddig világszinten több, mint 360.000 gyakornok szerzett tapasztalatot és életre szóló élményeket.

Miért éri meg partnerként kapcsolatba lépni velünk?

Nemzetközi Szakmai Gyakorlatcsere Programunkkal ambiciózus és elkötelezett külföldi diákokat tudnak alkalmazni, ezáltal nemzetközi irányba nyitni vállalatukat. Önök választhatnak a jelentkezők közül, eldönthetik, hogy az állásra pályázó diák rendelkezik-e a megfelelő tudáskörrel, ami a munka elvégzéséhez szükséges lehet. Külföldi témában futó projektek esetén különösen előnyös lehet például egy, az adott országból származó diák látásmódja. Minden országban más és más az emberek gondolkodása, más forrásokból táplálkoznak, más eszközökkel dolgoznak. Egy fiatal, friss tudással rendelkező, adaptív és motivált diák fogadása teljesen új világot nyithat meg a vállalat számára. További előny, hogy a diákkal kapcsolatos adminisztráció nem a vállalatukat terheli, minden papírmunkát az Egyesület végez.
Amennyiben felkeltette érdeklődésüket a Csereprogram, ide kattintva további információhoz juthatnak.

Miért éri meg hallgatóként kapcsolatba lépni velünk?

A Nemzetközi Szakmai Gyakorlatcsere Programban résztvevő hallgatók az Egyesület segítségével bármelyik tagországba eljuthatnak. A külföldön folytatott szakmai gyakorlat során olyan munkatapasztalatra tehettek szert, mely a munka világában történő későbbi elhelyezkedés során biztosan hatalmas előnyt jelent. Bekapcsolódhattok egy teljesen más közegben működő cég mindennapjaiba, megismerhetitek más országok technikáit, eszközeit, módszereit, miközben még fizetést is kaptok. A gyakorlat mellett számos további élménnyel is gazdagodhattok, hiszen egy új kultúra fog körbevenni titeket. Aggodalomra viszont semmi ok, hiszen a helyi IAESTE a teljes szakmai gyakorlat ideje alatt örömmel segít, bármilyen problémátok akad. Ha a körülmények engedik, szervezett programokon kikapcsolódhattok, új embereket ismerhettek meg és barátokra tehettek szert.
Amennyiben felkeltette érdeklődéseteket a Csereprogram, ide kattintva további információhoz juthattok.
Megszakítás