Előnyök

Emelkedj ki a munkaadók előtt – ragyogjon önéletrajzod!
Élj és dolgozz egy másik országban
Szerezz gyakorlati tapasztalatot valós munkakörnyezetben!
Szerezz új barátokat és élvezd a különböző kultúrákat
Javítsd a nyelvi, társadalmi és kommunikációs készségeidet
Hozz létre nemzetközi szakmai kapcsolatokat
Válassz közel 90 ország közül!
Használd ki szakértelmünket és 70 éves tapasztalatunkat

Ki jelentkezhet a Csereprogramba?

 

Az Egyesület Szervezeti- és Működési Szabályzata (továbbiakban SzMSz) alapján a következő feltételek teljesülése esetén az a személy jelentkezhet a Csereprogram állásajánlataira, aki:

 

  • magyarországi felsőoktatási intézményben hallgatói jogviszonnyal rendelkező (aktív/passzív féléven) nappalis diák (Erasmus hallgató számára is elérhető)
  • alapképzésben (BSc) két aktív félévet, osztatlan képzésben négy aktív félévet teljesített, illetve mesterképzésben vesz részt;
  • tanulmányi átlaga legalább 2,5 (számítási módot megtalálod a ’Check-list’-nél)
  • regisztrált az Egyesület online rendszerében (Exchange Platform)
  • 19-30 éves kor közötti;
  • a mindenkori Nemzeti Bizottság által elfogadott szakokon tanul

Milyen állásokra lehet jelentkezni?

 

Az elérhető állások listáját itt találhatod meg. Itt az állások neve és helyszíne mellett Pdf formátumban fel van tüntetve minden fontos kapcsolódó információ. Az állásokat négy típus szerint különböztetjük meg:

 

  • AC állás: Az AC állásokra minden év elején, általában február-márciusban kell jelentkezni. Az AC állásokra állásonként egy diák jelölhető, tehát a munkaadó csak egy diák pályázatát kapja meg.
  • COBE állás: A COBE állások egész évben elérhetőek, jelentkezési határidejük állásfüggő. Az AC állásokkal ellentétben a COBE állások minden tagország számára elérhetőek, így akár több hallgató is jelentkezhet egy gyakorlatra.
  • FCFS állás: Ezeket a COBE állásokhoz hasonlóan egész évben meg lehet pályázni, viszont a COBE állásokkal ellentétben ezekre csak a legelső pályázati anyagot leadó pályázó kerülhet jelölésre.
  • Remote internship: Ez egy új fajta állás, mely a COVID-19 hatására jött létre. Ezeket a munkákat otthonról lehet végezni, viszont emiatt többségükért nem jár fizetés.

Pályázás menete

 

AC állás esetén annak elkerülése érdekében, hogy többen pályázzanak egy gyakorlatra, a jelentkezést megelőzi egy rangsor kialakítása. Ehhez regisztrálni kell az Exchange Platformon, ahol böngészhetsz az állások között. A megfelelő AC állás kiválasztása után ki kell tölteni egy Excel táblázatot, össze kell gyűjteni a táblázatban szereplő adatokat igazoló dokumentumokat és be kell fizetni a Regisztrációs díjat (30.000Ft). Ezeket el kell küldeni e-mail-ben az outgoing@iaeste.hu címre az AC jelentkezési határidő előtt. Ezen adatok alapján minden AC állásra pályázó kap egy pontszámot, ami kialakít egy rangsort. A hallgatók a rangsor alapján választhatnak állást. A gyakorlat kiválasztása után be kell fizetni a Pályázati díjat (30.000Ft) és össze kell állítani a Pályázati anyagot. Ehhez össze kell gyűjtened a megfelelő dokumentumokat és egy Pdf dokumentummá alakítani őket. A Pdf-et és a befizetést igazoló bizonylatot el kell küldened az outgoing@iaeste.hu e-mail címre a “Nomination deadline” előtt. Mi átnézzük a pályázatod és ha van benne hiba, visszaküldjük javításra. Ezután a jelölés általunk történik meg.
COBE/FCFS/Remote internship esetén miután az Exchange Platform oldalon találtál számodra megfelelő állást, elkezdődhet a Pályázati anyagod összeállítása. Ehhez össze kell gyűjtened a megfelelő dokumentumokat és egy Pdf dokumentummá alakítani őket. Továbbá be kell fizetned a Regisztrációs díjat (30.000Ft) és a Pályázati díjat (30.000Ft) a “Nomination deadline” előtt. A Pdf-et és a befizetést igazoló bizonylatot el kell küldened az outgoing@iaeste.hu e-mail címre. Mi átnézzük a pályázatod és ha van benne hiba, visszaküldjük javításra. Ezután a jelölés általunk történik meg.
Részletesebb leírásokat szeretnél? Kattints ide!
Gyakori kérdések? Kattints ide!
Ha bármilyen kérdés merülne fel benned, keress minket az outgoing@iaeste.hu email címen.
Megszakítás