Sára – India – 2018

Lassan egy hónapja érkeztem meg Indiába. Mivel egyetemen vagyok, sok a külföldi gyakornok, összesen kb 20-an vagyunk. A labormunkákban hagynak egyedül dolgozni, de nincsen olyan sok munka, nagyrészt cikkeket kell olvasnom, a gyakorlat végére egy dolgozatot kell elkészítenem, úgyhogy azt kezdtem el még írni. Az egyetem felszereltsége európai viszonyokhoz képest nevetséges, legalábbis a kémiai-biológiai laborjaikban szinte semmi nincsen, vagy ami van az nem működik.

Eddig minden hétvégén mentünk valahova kirándulni, de inkább magunknak szervezzük őket, az indiaiak csak segítenek olyan dolgokban, mint pl. vonatjegyfoglalás, mert azt a legtöbb külföldi bankkártyával nem lehet megtenni.

A szállás az egyetem kollégiumában van, de nem nevezhetem jónak. Három egyfős szoba van egy apartmanszerűségben, mindegyikben van légkondi, de melegvíz vagy mosógép nincsen. A szálláshoz jár napi négyszeri étkezés az egyetem (szigorúan vegetáriánus) menzáján. Szigorú szabályok vannak, lányok és fiúk egymás kollégiumának a közelébe sem mehetnek, este 10-kor pedig zárják az ajtókat, így utána már nem szabad kint lenni.

Legjobb élményem eddig talán a Mount Abuba tett kirándulás volt, mert ott vége friss levegő volt és láttunk egy kis természetet is.

Megszakítás