Dénes – India – 2019

Minden rendben volt a szakmai gyakorlatommal, életem legszebb idejét töltöttem Indiában. Nagyon sok barátot szereztem, akikkel azóta is tartom a kapcsolatot, a jövőben minél többször megpróbálom majd meglátogatni őket. A kinti IAESTE-s segítőkkel nagyon jó kapcsolatot ápoltunk, mindenben segítettek, és nagyon sok programot szerveztek nekünk, amik nagyon jól összekovácsolták a brigádot.

Manipal egy csodálatos kis város, sokkal fejlettebb, mint gondoltam. A munkahelyem egy egyetemen volt, ami kb. 10 perc sétára volt a szállásomtól. A munka érdekes volt, tanulmányaimhoz köthető. Nagyon sokat tanulhattam a munkám alatt, új programokban kellett dolgoznom, aminek a jövőben biztos nagy hasznát veszem. Manipalban nagyon sok étterem van, nagyon tetszett, hogy minden ebédre és vacsorára csoportosan beültünk enni. Minden hétvégén megpróbáltunk túrákat szervezni, egész jól bejártuk a környéket. Volt nagyon sok ottalvós túra is, azokat élveztük legjobban. Komolyabb betegségem szerencsére nem volt, egyik hétvégémet rontotta el egy kisebb gyomorrontás.

Sose gondoltam volna, hogy ennyire tetszeni fog a kinti lét, és hogy ilyen rövid idő alatt ilyen közel tudnak kerülni hozzám emberek. Amióta hazajöttem nem igazán érzem magam jól, minden unalmas egy ilyen kaland után. Csak remélni tudom, hogy a jövőben még visszatérhetek egyszer Manipalba, második otthonomba.

 

Megszakítás