YBL Szakmai Nap & Konferencia
2016-03-29 23:09

Az YBL Szakmai Nap és Konferencia 2016 című rendezvény a Magyar Mérnökhallgatók Egyesülete - IAESTE Hungary és a Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kar közös szervezésében immáron ötödször kerül megrendezésre 2016. április 6-án.

A szakmai nap fő célja az Ybl Miklós Építéstudományi Karon a szellemi, kulturális és tudományos élet színvonalának emelése valamint, hogy az építéstudományok iránt érdeklődők betekintést nyerjenek a szakma rejtelmeibe.

További cél, hogy a hallgatók és a végzés után az őket alkalmazni kívánó cégek, illetve a termékeiket munkájuk során felhasználó építész-, építő-, műszaki menedzser, tűzvédelmi szakmérnökök számára megteremtsük a találkozási és kapcsolatfelvételi lehetőségek különböző formáit. Ezért a hallgatók közelebb kerülnek a szakma gyakorlati világához, segítjük a szakmai gyakorlati helyek biztosítását, ötleteket adunk szakdolgozat, TDK dolgozat készítéséhez, ezáltal rálátást kapnak a jövőbeni elhelyezkedési lehetőségekről.

Az YBL Szakmai Napon az előadásokat felváltva az Ybl Miklós Építéstudományi Karon tanító neves oktatók, volt diákjaink, valamint cégek tarthatják meg. A rendezvény során a cégek kiállításokkal is megjelenhetnek. A változatos szakmai előadások sorát játékos a szakmához kapcsolódó kreatív versenyek színesítik.

Az előadások témáit az építéstudomány szerteágazó területeiről merítettük. Az érintett témakörök az új épületek tervezésétől, meglévők felújításán túl, a környezettudatos szemléletmód népszerűsítéséig nagyon változóak, ezáltal szeretnénk növelni az új technológiák társadalmi elfogadottságát.

Rendezvényünk nyilvános, és ingyenesen látogatható a nagyközönség számára is.

További információ a Szakmai Nap honlapján: http://szakmainap.hu/.Vissza